Újabb érmet szerzett a nagykanizsai tűzoltó

2023. október 30. 13:57

Múlt héten rendezték a Belügyminisztérium Országos Pontszerző Fekvenyomó Bajnokságát Budapesten. A viadalon a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság erős embere, Szabó Kornél tűzoltó őrmester is indult, és végül kategóriájában ezüstérmet szerzett, ráadásul különdíjban is részesült.

A 95 kg-os súlycsoportban induló őrmester elsőre 170 kg-ot teljesített, azonban a bírók ezt érvénytelennek ítélték. Másodikra már a 180 kg-ot sikerült kinyomni, míg a harmadik kísérletnél, 187,5 kg-nál kisebb sérülés miatt lett érvénytelen Kornél nyomása. A sikeres második kísérletével azonban ezüstérmet szerzett, 17 induló közül.   

Szabó Kornél tűzoltó őrmester különdíjat is nyert, miután ő lett a legeredményesebb, Katasztrófavédelem által delegált sportoló a BM rendezvényén, azaz a tűzoltók közül ő tekinthető az abszolút bajnoknak. 

A remek sportember tehát, aki korábban is fantasztikus eredményeket ért el világ, európai és hazai versenyeken, ismét bizonyította képességeit. A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében gratulálunk Szabó Kornél tűzoltó őrmesternek, sporteredményeihez további sok sikert kívánunk! 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap