Tűzoltói beavatkozások – 2023.10.28. (szombat)

2023. október 28. 23:11

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:36 | Porrog: Felrobbant egy gázpalack egy negyven négyzetméteres családi házban Porrogon, a Fő utcán. A robbanás következtében az épület tetőszerkezetének fel megsemmisült, az ingatlan pedig teljes terjedelmében égett. A nagykanizsai hivatásos, valamint a csurgói önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az egységek egy másik PB-palackot kihoztak az épületből, amelyet visszahűtöttek. A tűzoltók visszabontották továbbá a veszélyessé vált kéményt, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a közeli farakásra, illetve szomszédos épületre nem terjedt át. Az ingatlant annak tulajdonosai időben elhagyták, így személyi sérülés nem történt. 

10:04 | Nagykanizsa: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a város hivatásos tűzoltói Nagykanizsán, a Rózsa utcában. 

14:52 | Zalaegerszeg: Kerékpárútra dőlt, és a mellette haladó út forgalmát is akadályozta egy fa Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.  

18:36 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Dózsa György utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói méréseket hajtottak végre, és kis mennyiségben ugyan, de igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A házban egy parapetes konvektor működött. A helyszínre a gázszolgáltató is kiérkezett. 


További beavatkozásaink: 2023.10.27. | 2023.10.29. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap