Kéményünk biztonsága a mi biztonságunk is!

2023. szeptember 28. 15:03

Ha még nem tettük meg, akkor itt az ideje időpontot kérnünk a kéményseprőknél azért, hogy biztonságban tudjuk otthonainkat és szeretteinket! Magánszemélyeknek a kéményseprés ingyenes, viszont a kéményseprők nem mennek ki automatikusan a családi házakhoz. Az ellenőrzéshez időpontot kell velük egyeztetni. Az időpontfoglalás, ellenőrzés és, ha szükséges, a tisztítás is ingyenes.

Lakhelytől függ, hogy kéményseprőcég, vagy a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes kéményseprést. Vármegyénkben a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a tisztítást. A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság weboldalán, ide kattintva elérhető az online időpontfoglalás lehetősége. Ha valaki jobban szereti a telefonos ügyintézést, a 1818-as telefonszámon foglalhat időpontot. A telefonos menüben a 9-es, majd 1-es nyomógombot kell megnyomni.

A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők. Amennyiben nem tartózkodunk otthon, úgy tájékoztatót hagynak hátra. Az ott feltüntetett telefonszámon lehet egyeztetni azt, hogy mikor érkezzen ismét a kéményseprő. 

Ha gázzal fűtünk, a kéményt kétévente, ha szilárd tüzelővel, akkor pedig évente érdemes szakemberrel megnézetni. A rosszul működő, tisztítatlan kémények lakástüzekhez, szén-monoxid-mérgezésekhez is vezethetnek. 

Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével!

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap