Tűzoltó családi nap Zalaegerszegen

2023. szeptember 18. 14:59

A Gébárti Termálfalu és Kemping adott otthont a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság első alkalommal megrendezett családi napjának szeptember 16-án, szombaton. A jó hangulatú összejövetel nem titkolt célja egy alapítvány életre hívása is volt, amely a nehéz sorsú tűzoltókat és családjaikat kívánja segíteni a jövőben.

Az eseményen négy főzőcsapat, a zalaegerszegi tűzoltók „B” és „C” szolgálati csoportja, valamint a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, illetve a zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség csapata mérte össze tudását – jelképesen. A résztvevőket nem csak finom falatok (pl. lecsó, palacsinta és különböző pörköltek) várták, hanem jó hangulatú beszélgetések is, míg a legkisebbek az ugrálóváron pihenhették ki a hétköznapok óvodai, iskolai fáradalmait. 

Az eseményen részt vett Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató is. A főzésben résztvevő csapatoknak Tóth Levente tűzoltó őrnagy, a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka okleveleket nyújtott át, majd megköszönte a jelenlévőknek, hogy támogatták az alapítvány létrehozását, és hogy ilyen szép számban vettek részt a családi napon. Az őrnagy egyúttal reményét fejezte ki, hogy a jövőben is alkalom nyílik majd a program folytatására.

Fotó: Tóth Levente tűzoltó őrnagy és Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap