Tűzoltói beavatkozások – 2023.08.28. (hétfő)

2023. augusztus 28. 21:25

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

16:43 | Zalaegerszeg: Egy cső meghibásodása miatt víz alá került egy társasházi lakás fürdőszobája Zalaegerszegen, a Ciklámen utcában. A város hivatásos tűzoltói a vízfolyást megszüntették, a kiömlött mennyiséget felitatták, a helyiségben található értéktárgyakat pedig vízmentes helyre vitték. 

16:54 | Csonkahegyhát: Növényi hulladék égett pár négyzetméteren Csonkahegyháton, a Fő utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet.  

17:29 | Lenti: Az erős szél elmozdította a helyéről egy épület cserepeit, amelyek az ott élők testi épségét veszélyeztették Lentiben, a Béke utcában. A város hivatásos tűzoltói dugólétra segítségével visszahelyezték a helyükre az elmozdult elemeket. 

17:33 | Tótszerdahely: Építési hulladékot égettek Tótszerdahelyen, a Béke utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a tüzet, majd felhívták a helyszínen tartózkodók figyelmét az égetési szabályok betartására. 

18:40 | Zalaegerszeg: Összeütközött két személygépkocsi Zalaegerszegen, a Vasút utcában. Az egyik járművet egy helyszínen tartózkodó szabadnapos tűzoltó, míg a másikat az időközben kiérkező városi hivatásos tűzoltók áramtalanították. Az egység autómentőre segítette az autókat, amelyekben összesen öten utaztak. 

20:23 | Keszthely: A viharos időjárás miatt kettétört egy fűzfa Keszthelyen, a Fodor utcában. A fa egyik része egy ház falának dőlt, a másik része pedig egy autóra esett. A járműben senki sem tartózkodott. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították a fát. 


További beavatkozásaink: 2023.08.27. | 2023.08.29. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap