Tűzoltói beavatkozások – 2023.08.25. (péntek)

2023. augusztus 25. 07:18

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:38 | Nagyrécse: Szalagkorlátnak hajtott és a tetejére borult egy személyautó az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Nagyrécse közelében. A jármű motorja kiszakadt. Ennek nekiütközött egy másik személygépkocsi, annak pedig egy harmadik, és egy teherautó is megrongálódott a törmeléktől. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a három személyautót, amelyekben összesen heten utaztak. A műszaki mentés idejére a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt.

07:24 | Zalaszentiván: Tetejére borult egy gépkocsi a Zalaegerszeget és Zalaszentivánt összekötő út 40-es kilométerszelvényénél. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a vezető saját erejéből el tudta hagyni járművét. Az egység áramtalanította a gépjárművet, és segített a forgalom irányításában. 

08:58 | Söjtör: Összehordott szemetet és növényi hulladékot égettek tizenöt négyzetméteren Söjtörön, a Deák Ferenc utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a tüzet, majd felhívták az ott tartózkodók figyelmét az égetési szabályok betartására.

13:19 | Hahót-Fakospuszta: Kigyulladt hetven bála egy kétszázhuszonöt bálából álló rakatban Hahót-Fakospuszta külterületén. Az esethez riasztott zalaegerszegi, pacsai, nagykanizsai hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A munkálatokat két erőgép is segítette, amelyekkel megbontották a rakatot, majd elhordták a bálákat a területről.


További beavatkozásaink: 2023.08.24. | 2023.08.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap