Tűzoltói beavatkozások – 2023.08.21. (hétfő)

2023. augusztus 21. 08:57

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

07:59 | Nagykanizsa: Parkoló kisteherautóra esett egy öt méter hosszú faág Nagykanizsán, a Városkapu körúton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. A járműben senki sem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. 

09:44 | Pölöske: Kettéhasadt egy húsz méter magas fűzfa, melynek egyik ága egy lakóházat és egy melléképületet veszélyeztetett Pölöskén, a Petőfi Sándor utcában. A pacsai és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motoros láncfűrész segítségével ledarabolták a faágat. 

10:38 | Keszthely: Két személyautó és egy kisteherautó ütközött össze Keszthelyen, a Hévízi utat és a Napfény sort összekötő úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, amelyek közül az egyiket később levontatták az úttestről. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett helyen a forgalom szünetelt.

10:48 | Nagykanizsa: Kigyulladt egy szénabála Nagykanizsán, az Új Élet utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a tüzet. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a tarlóra nem terjedtek át. 

11:05 | Becsehely: Szalmadarabok égtek mintegy harminc méter hosszan egy Becsehely külterületén lévő tarlón. Az esethez riasztott letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

11:57 | Zalaegerszeg: Életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Alsóerdei úti társasház egyik lakásában. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, melyek szellőztetés mellett is nagyon magas értékben igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az ingatlanban az érzékelő megszólalásakor hárman tartózkodtak. Ők a tűzoltók kiérkezéséig az erkélyre távoztak.   

16:56 | Nova: Egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze a 75-ös főút 49-es kilométerszelvényénél, Nova térségében. A baleset következtében a személyautó vezetője beszorult. Őt a lenti hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve szabadították ki a kocsiból. Az egység ezután áramtalanította a járműveket.


További beavatkozásaink: 2023.08.20. | 2023.08.22. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap