Tűzoltói beavatkozások – 2023.08.17. (csütörtök)

2023. augusztus 17. 12:11

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

08:06 | Zalaegerszeg: Kigyulladt egy parkoló személyautó motortere Zalaegerszegen, a Petőfi Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral eloltották a lángokat, és visszahűtötték a járművet. Az áramtalanított járművet ezt követően hőkamerával is átvizsgálták.

08:07 | Keszthely: Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó Keszthely közelében, a 71-es főút 113-as kilométerénél. Műszaki mentés céljából a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki a helyszínre. Kiérkezésükig a gépjárművezető saját erejéből kiszállt az autóból, utasa nem volt. A beavatkozás időtartama alatt az érintett útszakaszon szünetelt a forgalom.

08:39 | Nagykanizsa: Egy épület pincéje telítődött fel vízzel Nagykanizsán, a Király utcában. A hivatásos tűzoltók a mintegy ötven köbméternyi vizet zagyszivattyúval távolították el. Ezt követően a helyiségeket átvizsgálták, de csőtörésre utaló körülményeket nem találtak. 

10:35 | Nagykanizsa: Három autó ütközött össze Nagykanizsán, a Petőfi utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol az egyik jármű áramtalanítását végezték. Más tűzoltó beavatkozásra a balesetnél nem volt szükség.

13:08 | Zalabér: Nagyjából egy hektáron égett a tarló Pakod és Zalabér között. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. 

14:09 | Rédics: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy bálázó Rédics külterületén, a 86-os főút közelében. A mezőgazdasági gép körül a tarló is égett, mintegy száz négyzetméteren. Lenti város hivatásos tűzoltói két vízsugárral körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. A vontató járművet sikerült leválasztani, majd visszahűtötték a felhevült bálázógépet.


További beavatkozásaink: 2023.08.16. | 2023.08.18.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap