Tűzoltói beavatkozások – 2023.07.22. (szombat)

2023. július 22. 13:21

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:14 | Nova: Egy erősen megdőlt fa veszélyeztette a 75-ös főút forgalmát a 47-es kilométerszelvénynél, Nova térségében. A lenti hivatásos tűzoltók a fát motoros fűrésszel eltávolították. A beavatkozás időtartama alatt az úton szünetelt a forgalom.

14:36 | Keszthely: Két autó ütközött Keszthelyen, a Bercsényi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az ütközésben részt vett járműveket.

15:23 | Pölöske: Közlekedő autóra dőlt egy fa a 75-ös főút 33-as szelvényénél Pölöske térségében. A pacsai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a járműből mind az öt utas épségben kiszállt. A tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták, majd szabaddá tették az utat a közlekedés számára.

19:36 | Zalakomár: Árokba hajtott, majd felborult egy autó Zalakomáron, a Rákóczi utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanított, kerekeire állították, majd átadták a helyszínt a társszerveknek.

20:41 | Zalaegerszeg: Fűzfa dőlt a kerékpárútra Zalaegerszegen, a Köztársaság úton. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették.

21:49 | Bázakerettye: Egy fa dőlt a 7537-es útra Bázakerettye és Borsfa között, a bázai falurész térségében. A fa részben a szalagkorláton fennakadt és teljesen elzárta az utat a közlekedés ellőtt. A letenyei hivatásos tűzoltók a fát az útról eltávolították.

22:26 | Zalaegerszeg: Éjjeli szekrény égett Zalaegerszegen, a Pais Dezső utcában, egy idősotthon lakószobájában. A lángokat a személyzet rövid idő alatt vízzel eloltotta és a szoba lakóit is a szabadba kísérte. A helyszínre érkező zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a még izzó bútort az épületből kivitték, majd egy vízsugárral eloltották. Az esemény során senki sem sérült meg.


További beavatkozásink: 2023.07.21. | 2023.07.23.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap