Tűzoltói beavatkozások – 2023.06.30. (péntek)

2023. június 30. 07:19

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:02 | Porrogszentkirály: Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres melléképület Porrogszentkirályon, a Fő utcán. A riasztott nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották fel a tüzet. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a közeli családi házra nem terjedtek át. 

12:48 | Gyenesdiás: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a keszthelyi hivatásos tűzoltók Gyenesdiáson, a Bem József utcában. Az egység a betege otthonából kihozta és mentőautóba segítette. 

13:04 | Nagykanizsa: Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Batthyány utcai társasházi lakásban. A város hivatásos tűzoltók az ingatlanban méréseke végeztek, melyek kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység a helyszínt átadta a gázszolgáltató szakembereinek.  

13:47 | Nagybakónak: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy fakitermeléshez használt munkagép Nagybakónak külterületén. A nagykanizsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugárral megfékezték a lángokat, majd visszahűtötték a gépet. 

17:44 | Keszthely: Aljnövényzet égett mintegy háromszáz négyzetméteren Keszthelyen, a Festetics György utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

18:57 | Galambok: Összeütközött egy traktor és egy személygépkocsi a 6832-es úton, Galambok térségében. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen hárman utaztak.


További beavatkozásaink: 2023.06.29. | 2023.07.01. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap