Vihar Zalában: több mint hetven tűzoltói beavatkozás

2023. június 26. 15:35

A pénteken Zalára lecsapó, és elsősorban a vármegye déli részét érintő viharos időjárással összefüggésben az egész hétvégén, de még hétfőn is dolgoztak a tűzoltó egységek a károk felszámolásán. A legtöbb bejelentés Nagykanizsáról érkezett, de a környező településeket sem kímélte az erős szél és a heves esőzés.

A vármegye tűzoltóit elsősorban kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez riasztották. Csak Nagykanizsán huszonhét helyszínen kellett utakra, kerítésekre, melléképületekre és parkoló autókra dőlt fákat eltávolítania a helyi hivatásos tűzoltóknak. Két alkalommal olyan családi háznál is segítettek helyreállítani a tetőt a tűzoltók, amiket megrongált az erős szél. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt. 

A környező településeket sem kerülte el a vihar: Szepetnek, Sormás, Eszteregnye, Surd és Liszó szintén több olyan helyszínt adott a tűzoltóknak, ahol az úttest felszabadításában kértek segítséget, kidőlt fák miatt. 

Letenyén – akárcsak Nagykanizsán – szintén több kidőlt fa okozott forgalmi akadályt, és itt is akadt olyan helyszín, ahol családi ház tetőszerkezetét kellett helyreállítani a szél okozta pusztítás miatt. Lenti térségében szintén, jellemzően inkább a vihar utáni szombati napon akadt dolga a város tűzoltóinak. 

Keszthelyt és környékét szintén elérte a vihar, itt több mint tíz alkalommal kellett veszélyes fákat eltávolítania a város hivatásos egységeinek. 

Míg pénteken negyvenöt, addig szombaton és vasárnap - valamint még hétfőn is – összesen harminckét helyszínen volt szükség a tűzoltók munkájára. 

A kárfelszámolásból az önkéntes tűzoltók is kivették a részüket, így köszönet illeti a murakeresztúri, a miháldi, a gelsei, a vései, a becsehelyi, a szepetneki és a letenyei tűzoltókat, akik nagy részt vállaltak a helyreállítási munkálatokban! 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap