Tűzoltói beavatkozások – 2023.06.25. (vasárnap)

2023. június 25. 15:24

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:56 | Zalaszentgrót: A közlekedést veszélyeztette egy megdőlt fa Zalaszentgróton, a Megyeri utcában. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, majd megtisztították az úttestet. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett helyen szünetelt. 

08:15 | Zalakaros: Árokba csúszott egy személygépkocsi a 7522-es úton, Zalakaros térségében. A város hivatásos tűzoltói kivontatták az árokból a bajba jutott járművet, ami így folytatni tudta útját. 

11:13 | Letenye: Egy villanyvezetékre dőlt húsz méter magas nyárfa eltávolításában segítették az áramszolgáltató munkatársait a városi hivatásos tűzoltók Letenyén, a Béc utcában. 

11:23 | Teskánd: Összeütközött két személyautó Teskándon, a Petőfi Sándor utcában. A baleset következtében az egyik jármű felborult, és megrongált egy kerítést is. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, amelyekben összesen hárman utaztak. 

11:44 | Zalaegerszeg: Kerékpárútra dőlt egy fa Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal szüntették meg a forgalmi akadályt. 

12:40 | Lenti: Tűz keletkezett egy családi ház udvarán álló, tizenkét négyzetméteres műhelyben Lentiben, a Sugár úton. Mire a riasztott városi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a tulajdonos az ingatlanból egy propánbutángáz-palackot eltávolított. Az egység vízsugárral rövid idő alatt megfékezte a tüzet, majd kiszellőztette a füsttel telítődött helyiséget. A tűzoltók átvizsgálták az épület padlásterét, de további tűzre, füstre utaló nyomot nem talált. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a közeli családi házra nem terjedtek át. 

18:04 | Homokkomárom: Telefonvezetékre dőlt egy tuja letört ága Homokkomáromban, a Felsőcsinga szőlőhegyen. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók eltávolították az ágat a vezetékről. 

20:08 | Nagykanizsa: Saját lakása foglyává vált egy ember Nagykanizsán, egy Kodály Zoltán utcai társasházban. A tulajdonos nem tudta kinyitni az ajtót, és a segítségére sietők sem jártak sikerrel. A riasztott városi hivatásos tűzoltók műszaki segítségével sikerült kinyitni az ajtót, így a bajbajutott kiszabadult átmeneti fogságából. 


További beavatkozásaink: 2023.06.24. | 2023.06.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap