Tűzoltói beavatkozások – 2023.06.19. (hétfő)

2023. június 19. 13:25

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:47 | Keszthely: Tűz keletkezett egy négyszáz négyzetméteres szalmatárolóban Keszthelyen, a 71-es főút közelében. Az ingatlanban közel ötven darab körbálát tároltak. Az esethez a városi, valamint a pacsai és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral kezdték meg a lángok elfojtását. A bálákhoz való könnyebb hozzáférés érdekében az egységek megbontották az épület oldalát, majd két munkagép segítségével kihordták az égő kupacokat. A tűzoltók több oldalról támadva, közel négy óra megfeszített oltás után fékezték meg a lángokat, majd átvizsgálták a területet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

11:30 | Misefa: Egy megdőlt fűzfa veszélyeztette a közlekedést a Misefa és Nemesrádó közötti útszakaszon. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. A műszaki mentés idejére a jelzett helyen a forgalom szünetelt. 

12:28 | Kisgörbő: Összehordott faágak égtek egy erdősáv közelében Kisgörbő külterületén. A lángok az aljnövényzetre is átterjedtek. A riasztott zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, ami mintegy száz négyzetmétert érintett. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz az erdőre nem terjedt át.   


További beavatkozásaink: 2023.06.18. | 2023.06.20. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap