Tűzoltói beavatkozások – 2023.06.13. (kedd)

2023. június 13. 15:03

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:59 | Zalaegerszeg: Egy élelmiszerboltban elhelyezett játékautomatába szorult egy kisgyermek keze Zalaegerszegen, a Landorhegyi úton. Az ifjú bajbajutottat a város hivatásos tűzoltói a mentőkkel közösen szabadították ki átmeneti fogságából. 

15:32 | Nagykanizsa: Kigyulladt egy munkagép Nagykanizsán, a Petőfi Sándor utcában. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, az ott tartózkodók a lánggal égést porral oltóval megszüntették. A raj a még izzó, füstölő részeket vízsugárral eloltotta, majd visszahűtötte a gépet. 

16:04 | Zalaegerszeg: Villanyoszlopnak hajtott és kidöntötte azt egy személygépkocsi Zalaegerszegen, a Köztársaság útján. Az ütközés következtében az autóban egyedül utazó sofőr beszorult. Őt a város hivatásos tűzoltói emelték ki a járműből, majd átadták a mentőknek. Az egység áramtalanította az autót, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idejére a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt. 

17:45 | Kispáli: Földmunkálatok közben elvágtak egy gázvezetéket Kispáliban, a Kossuth Lajos utcában. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiásták a sérült vezeték környékét, majd a helyszínt átadták a kiérkező gázszolgáltató szakemberének. 

18:37 | Gutorfölde: Növényi hulladék égett a helyi patak partján Gutorföldén, a Petőfi utcában. A lenti hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2023.06.12. | 2023.06.14. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap