Tűzoltói beavatkozások – 2023.06.10. (szombat)

2023. június 10. 21:08

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:39 | Pogányszentpéter: Árokba csapódott egy motor Pogányszentpéteren, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A riasztott nagykanizsai hivatásos áramtalanították a motort, melynek sofőrjét az árokból kiemelték és átadták a mentőknek. 

07:24 | Kerkateskánd: Úttestre dőlt egy telekommunikációs kábeleket tartó oszlop Kerkateskándon, a Béke utcában. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették. 

16:21 | Felsőrajk: Lekaszált fű égett negyven négyzetméteren Felsőrajk külterületén. A pacsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

19:27 | Gutorfölde: Kaszálás közben megsértettek egy üres telken lévő gázcsonkot, amiből ömleni kezdett a gáz Gutorföldén, a Kossuth utcában. A lenti hivatásos tűzoltók a két szomszédos épületet áramtalanították, majd kéziszerszámokkal lecsökkentették a szivárgást. Az egység a cső kiásásában is segítette az időközben kiérkező gázszolgáltató szakembereit, majd átadta nekik a helyszínt.  

19:46 | Nagykanizsa: Összeütközött két személyautó a 7-es főúton, Nagykanizsa határában, a Hevesi Sándor utca és a Gábor Áron utca kereszteződésében. Az egyik járműben csak a sofőr, míg a másikban hárman utaztak. Ez utóbbi autóba az ütközés következtében egy ember beszorult. Őt a város hivatásos tűzoltói feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.


További beavatkozásaink: 2023.06.09. | 2023.06.11. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap