Tűzoltói beavatkozások – 2023.06.06. (kedd)

2023. június 06. 13:49

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:06 | Nemesrádó: Kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7362-es úton, Nemesrádó külterületén. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

01:28 | Zalaszentgrót: Nyolc méter magas fa dőlt a 7352-es útra, Zalaszentgrót térségében. A település önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. 

08:58 | Keszthely: Használat közben kigyulladt egy kenyérpirító, a lángok pedig a konyhában lévő egyéb berendezésekre is átterjedtek Keszthelyen, egy Balogh Ferenc utcai társasház második emeleti lakásában. Az ott élő idős embert a szomszédja a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt kikísérte a füsttel telítődött ingatlanból, a tüzet pedig eloltotta. Az egység áramtalanította, majd kiszellőztette a lakást. 

10:35 | Balatonberény: Az áteresz eltömődése miatt nagy mennyiségű esővízzel telítődött egy árok, a felgyülemlett csapadék pedig egy garázst is veszélyeztetett Balatonberényben, a József Attila utcában. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet az árokból, az átereszt pedig kitisztították, hogy biztosítsák a további vízmennyiség zavartalan elfolyását. Az egység ezt követően a garázs elől is eltávolította a vizet. 

15:38 | Nagykanizsa: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, egy Berzsenyi Dániel utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói a lakásba történő bejutást követően megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentőknek. 

18:08 | Hévíz: A gyalogos közlekedést veszélyeztette egy kidőlt fa, ami fennakadt egy másik fán Hévízen, a Park utcában. A keszthelyi hivatásos, valamint a helyi és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. 

21:24 | Alsónemesapáti: A 76-os főútra dőlt egy nagyméretű fa Alsónemesapáti térségében. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

21:56 | Balatongyörök: Fennakadt egy családi ház kerítésén, onnan pedig önerőből szabadulni nem tudott egy ember Balatongyörökön, a Széchenyi István utcában. A bajbajutottat a riasztott keszthelyi tűzoltók kézi erővel szabadították ki átmeneti fogságából, majd átadták a mentőknek. A helyszínre a település önkéntes tűzoltói is kiérkeztek.

22:51 | Nagypáli: Nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze a heves esőzés miatt igen rövid idő alatt Nagypáliban, egy Arany János utcai lakóház előtt, ami a garázsba is betört. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a vizet szivattyúkkal távolították el.

23:12 | Zalaegerszeg: Egy kidőlt akácfa okozott forgalmai akadályt Zalaegerszegen Zelefánál, a 7406-os úton. A helyi hivatásos tűzoltók a fát az útról eltávolították.


További beavatkozásaink: 2023.06.05. | 2023.06.07. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap