Tűzoltói beavatkozások – 2023.05.18. (csütörtök)

2023. május 18. 13:21

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:18 | Kiskutas: Összeütközött egy furgon és egy személyautó Kiskutason, a Fő utcán. A baleset következtében a gépkocsi az árokba csúszott és egy oszlopnak csapódott, ami megdőlt. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a személyautót áramtalanították, majd a kivontatták az árokból. A raj a járműveket autómentőre segítette.  

10:50 | Teskánd: A közlekedést veszélyeztette egy megdőlt akácfa Teskánd külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

12:25 | Zalacsány: Esővízzel telt meg egy családi ház ötven négyzetméteres pincéje Zalacsányban, a József Attila utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a helyiségben mintegy negyven centiméter magasan álló vizet szivattyúval eltávolították.

13:52 | Kisgörbő: Szivárgott a gáz egy üres telken lévő gázcsonkból Kisgörbőn, a Kis utcában. A riasztott zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a csonknál lévő csap elzárásával megszüntették a szivárgást. 

15:10 | Zalacsány: Összeütközött két személygépkocsi a 76-os főúton, Zalacsány közelében. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a kialakult forgalmi akadályt pedig megszüntették.

17:29 | Zalaegerszeg: Kidőlt fa foglalta el a fél útpályát Zalaegerszegen, a Körmendi úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt, majd megtisztították az úttestet. 

19:35 | Kemendollár: Eltört gázcsonk miatt ömlött a gáz Kemendolláron, egy Kossuth Lajos utcai családi ház előtt. A helyi, valamint a pókaszepetki önkéntes tűzoltók az épületet áramtalanították, majd körbeásták a csonk helyét, és csőszorítóval megszüntették a gázömlést. Az egységek a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek.  


További beavatkozásaink: 2023.05.17. | 2023.05.19. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap