Tűzoltói beavatkozások – 2023.05.06. (szombat)

2023. május 06. 20:21

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:02 | Zalaegerszeg: Nem adott magáról életjelet egy ember Zalaegerszegen, egy Dózsa György utcai társasházban. A riasztott városi hivatásos tűzoltók a bejutást követően az ingatlanban egy eszméletlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek. 

16:19 | Zalaegerszeg: Tűz keletkezett egy társasház földszinti lakásában Zalaegerszegen, a Holub József utcában. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, a lángok a tetőszerkezetre is átterjedtek. A helyszínre Pacsáról, Lentiből és Körmendről is érkeztek hivatásos tűzoltók, 11 tűzoltójárművel közel 30 tűzoltó kezdte meg a lángok megfékezését a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek hat vízsugárral és egy létrasugárral, több oldalról támadva, közel három óra megfeszített munka után oltották el a tüzet. Az oltási munkálatok során a rendőrséggel közösen a tűzoltók a társasházakból mintegy harminc embert és két kutyát mentettek ki. Nyolc fő enyhe füstmérgezést szenvedett. A lángok több mint nyolcszáz négyzetméteren pusztítottak, de az egységeknek sikerült megakadályozni, hogy további társasházakra is átterjedjenek. 


További beavatkozásaink: 2023.05.05. | 2023.05.07. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap