Tűzoltói beavatkozások – 2023.04.26. (szerda)

2023. április 26. 11:55

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:19 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Berzsenyi Dániel utcai társasház egyik lakásában. A készülékből kettő is volt az ingatlanban, és mindkettő egyszerre hívta fel az ott élők figyelmét a bajra. A város hivatásos tűzoltói a kiérkezés után méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Mérőműszerük a legnagyobb értéket egy kombi gázkazán közelében jelezte. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei és a kéményseprők is kiérkeztek. 

16:07 | Zalaegerszeg: Összeütközött két személygépkocsi a 74-es főút 46-os kilométerénél, Zalaegerszegen. Az ütközés következtében a járművek az árokba csapódtak. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, amikben összesen négyen utaztak.

17:38 | Nagykanizsa: Árokba hajtott egy állateledelt szállító kamion Nagykanizsán, a Balaton utcában. A jármű a baleset során maga alá gyűrt egy villanyoszlopot. A műszaki mentéshez a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik daru segítségével visszahúzták az úttestre a kamion vontatmányát. A raj a forgalom irányításában is segédkezett. A helyszínre a lenti székhelyű LE-KO kamionmentő szakemberei is kiérkeztek.


További beavatkozásaink: 2023.04.25. | 2023.04.27. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap