Tűzoltói beavatkozások – 2023.04.17. (hétfő)

2023. április 17. 07:12

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:26 | Nagykanizsa: A mentők kérésére egy beteg személy mozgatásában nyújtottak technikai segítséget a város hivatásos tűzoltói Nagykanizsán, egy Zrínyi Miklós utcai társasháznál. 

06:35 | Egeraracsa: Leszakadt a tartóoszlopáról egy telefonkábel Egeraracsa külterületén. A riasztott pacsai hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével visszarögzítették a kábelt, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.  

07:42 | Zalamerenye: Árokba csúszott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz a 75121-es úton, Zalamerenye térségében. A járaton a sofőrrel együtt tizenegyen utaztak, és a nagykanizsai, valamint a zalakarosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt sértetlenül elhagyták azt. Az egységek a balesetet szenvedett buszt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, daru segítségével húzták ki az árokból. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt. 

08:18 | Nagykanizsa: Egy csőtörés elhárítása miatt kellett eltávolítani egy húsz méter magas fát Nagykanizsán, a Szekeres József utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel ledarabolták a fát. 

11:34 | Keszthely: Összeütközött két személygépkocsi Keszthelyen, a Csapás út és a Zsidi út kereszteződésében lévő körforgalomban. Az autókban összesen hárman utaztak. A riasztott városi hivatásos tűzoltók a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították, a járművek áramtalanítására nem volt szükség. 


További beavatkozásaink: 2023.04.16. | 2023.04.19. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap