Tűzoltói beavatkozások – 2023.04.14. (péntek)

2023. április 14. 17:52

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:11 | Balatonszentgyörgy: Egy termetes faág szakadt le Balatonszentgyörgyön, a Csillagvár utcában. A kialakult forgalmi akadályt a keszthelyi hivatásos tűzoltók szüntették meg.

12:02 | Keszthely: Két jármű ütközött a 71-es főúton Fenékpuszta térségében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a sérült kocsikat áramtalanították, a kialakult forgalmi akadályt megszüntették. A járművekbe senki sem szorult be.

13:08 | Zalaszentgrót: Egy középülettől hullottak a szél által megbontott tetőcserepek közterületre. A helyi önkormányzati tűzoltók a cserepeket a helyére visszatették, a tetőfedést megigazították, hogy az ne jelentsen veszélyt az épület körüli gyalogos forgalom biztonságára.

15:22 | Zalaszántó: Személykocsi borult a tetejére a 7327-es főúton, Zalaszántó térségében. A járműben csak a vezetője utazott, aki még a keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta azt. A tűzoltók az autót áramtalanították, a kerekeire állították, végül a forgalmi akadályt megszüntették.

17:48 | Alibánfa: Összeütközött két személygépkocsi a 7328-as úton, Alibánfa térségében. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amikben csak a sofőrök utaztak. Ők az egységek kiérkezése előtt elhagyták az autókat. 

18:59 | Pethőhenye: Az út felé megdőlve két villanyoszlopot is megrongált, egy kerítést pedig veszélyeztetett egy tíz méter magas akácfa Pethőhenyén, a Béke utcában. A riasztott zalaegerszegi hivatásos, valamint a zalaszentiváni önkéntes tűzoltók eltávolították a fát. 

22:41 | Letenye: Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi a M7-es autópályán, Letenye térségében. A település hivatásos és önkéntes tűzoltói a helyszínre érve áramtalanították az autót, amiben négyen utaztak. A jármű forgalmi akadályt nem képezett. 


További beavatkozásaink: 2023.04.13. | 2023.04.15.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap