Tűzoltói beavatkozások – 2023.04.04. (kedd)

2023. április 04. 07:19

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

02:05 | Lispeszentadorján: Harminc méteres fenyőfa dőlt az úttestre Lispeszentadorján külterületén. A letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

08:32 | Belezna: Összeütközött egy traktor és egy személyautó a 68154-es úton, Belezna közelében. A baleset következtében a gépkocsi szalagkorlátnak csapódott, a sofőr pedig beszorult. Őt a nagykanizsai hivatásos tűzoltók emelték ki a járműből, majd átadták a mentőknek. Az egység áramtalanította a kocsit. 

19:02 | Balatonszentgyörgy: Kétezer négyzetméteren égett a nádas a 76-os főút mellett, Balatonszentgyörgy térségében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

20:09 | Balatonberény: Közel három hektáron égett a nádas Balatonberény külterületén. A riasztott keszthelyi és marcali hivatásos tűzoltók kiérkezéskor lánggal égést már csak háromszáz négyzetméteren tapasztaltak. Az egységek munkáját az erős szél is nehezítette, ennek ellenére előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

21:05 | Nagykanizsa: Otthonában ért baleset egy idős embert Nagykanizsán, egy Városkapu körúti társasházban. A város hivatásos tűzoltói a bejutás után a bajbajutottat átadta a mentőknek. 

21:30 | Nagykanizsa: Fatuskók izzottak egy korábbi égetés helyszínén Nagykanizsán, a Miklósfai halastavak közelében. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eloltották az izzó részeket. 

21:47 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, a Rozgonyi utcai társasház egyik lakásában. A készülék az ingatlan fürdőszobájában hívta figyelmet a bajra. A település hivatásos tűzoltói a helyiségben méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 


További beavatkozásaink: 2023.04.03. | 2023.04.05. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap