Tűzoltói beavatkozások – 2023.03.23. (csütörtök)

2023. március 23. 07:30

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:18 | Pethőhenye: Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres hegyi hajlék egyik szintje Pethőhenyén, a Cigányhegyen. Mire a riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, a szomszédos ingatlan tulajdonosa az épület alsó részéből két propánbutángáz-palackot kihozott, megakadályozva a robbanást. Az egységek az áramtalanítást követően három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a hajlékot, de további tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. Az ingatlanban a tűz idején ketten tartózkodtak, de időben elhagyták azt. 

10:27 | Szepetnek: Frontálisan ütközött egymással egy kisteherautó és egy személygépkocsi Szepetneken, a Kossuth Lajos utcában. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. 

15:15 | Pacsa: Kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű egy árokparton Pacsán, a Kiss utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2023.03.22. | 2023.03.24. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap