Esős idő várható

2023. március 07. 15:46

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése csapadékos időjárást ígér vármegyénk tekintetében a hétre. Éppen ezért a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek körültekintőek!

Első lépésként kérünk mindenkit, hogy használja a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető applikációját, a VÉSZ-t! A program időjárási előrejelzéseket is közöl még jóval azelőtt, hogy azok bekövetkeznének. Emellett hasznos útinformációkat oszt meg baleset, illetve egyéb akadályok esetén! 

Emellett gondoskodjunk vízelvezető árkaink tisztán tartásáról! Nem ritka manapság, hogy pár óra leforgása alatt nagy mennyiségű csapadék hullik egy adott területre. Éppen ezért fontos, hogy a vízelvezető árkainkat is tisztán tartsuk, ellenkező esetben ugyanis azok túltelítődöttsége problémát okozhat akár a közlekedésben, akár saját ingatlanunkban is. A saját ingatlanunk előtti árkok tisztítása a mi feladatunk, oda vágástéri hulladékot, kommunális szemetet és egyéb tárgyakat elhelyezni veszélyes! Akik már kitisztították árkaikat, a nagyobb esőre való felhívás előtt gondosan nézzék át a területet, és ha szükséges, ismételjék meg a műveletet! Az előrejelzések szerint ugyan nagy mennyiségű csapadék nem várható, mégis, nem árt az óvatosság! 

Baj esetén pedig hívni kell a 112-őt, és kérni kell a tűzoltók segítségét! 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap