Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.24. (péntek)

2023. február 24. 12:31

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:43 | Zalaszentgrót: Kigyulladt egy garázsban lévő személyautó Zalaszentgróton, a Deák Ferenc utcában. A lángok a garázsra, illetve az azzal egybeépített melléképületre is átterjedtek, és a közeli lakóépületeket veszélyeztették. A riasztott zalaegerszegi és keszthelyi hivatásos, valamint a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek egy helyszínen lévő munkagép segítségével az autót kivontatták a garázsból, majd a tűzzel érintett épületek veszélyessé vált részeit eltávolították. 

07:16 | Surd: Két személygépkocsi ütközött össze Surdon, az Újmajori kereszteződésben. A riasztott nagykanizsai tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megtisztították az úttestet a törmeléktől. 

11:14 | Nagykanizsa: Lerakódott kátrány égett egy családi ház kéményében Nagykanizsán, az Alkotmány úton. A város hivatásos tűzoltói az égéstermék-elvezetőt kitisztították. A helyszínre a kéményseprők is kiérkeztek.

14:32 | Keszthely: Ajtónyitáshoz riasztották a város hivatásos tűzoltóit Keszthelyen, a Bem József utcában. A bejutás után a raj a beteget átadta a mentőknek. 

15:08 | Zalaegerszeg: Rosszul lett idős emberhez segítették bejutni a mentőket a város hivatásos tűzoltói Zalaegerszegen, a Landorhegyi úton. Az egység a beteg mozgatásában is segített. 

16:53 | Nagykanizsa: Elhanyagolt, gazos tarló égett közel négyszáz négyzetméteren Nagykanizsán, a Hegyalja úton. A riasztott városi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. 

18:59 | Zalakomár: Két hektáron nádas, húsz négyzetméteren pedig hulladék égett Zalakomárban, az Árpád utcában. A riasztott nagykanizsai és zalakarosi hivatásos, valamint a szőkedencsi önkéntes tűzoltók a lakóházakat veszélyeztető lángokat vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg.  


További beavatkozásaink: 2023.02.23. | 2023.02.25. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap