Zala Tűzoltó Kupa ötödször!

2023. január 23. 14:45

Ötödik alkalommal mérhetik össze tudásukat a „Zala Tűzoltó Kupa” elnevezésű versenysorozaton a vármegyében, illetve a szomszédos vármegyékben működő önkéntes tűzoltó egyesületek csapatai. A programsorozat ezúttal négy helyszínen kínál látványos elfoglaltságot a jelentkező csapatoknak, valamint a kilátogató közönségnek. Új helyszínként ezúttal júliusban a dél-zalai Miháldon is lesz egy állomás, a helyi ÖTE csatlakozását nagy örömmel fogadták a sorozat szervezői.

Az első megmérettetést május 13-án Lakhegyen rendezik, majd június 10-én Alsópáhokon folytatják a résztvevők. Csabrendeken, a kupa harmadik eseményén ezúttal is egy különleges, éjszakai tűzoltóversenyt rendeznek, amit egy egész napos program előz meg felvonulásokkal és bemutatókkal.  

A Zala Tűzoltó Kupa július 15-én Miháldon zárul, ahol a fordulót követően az egész sorozat búcsúzik az idei évi megmérettetéstől, a résztvevőktől és a közönségtől – itt adják majd át a végső kupákat a legjobbaknak ünnepélyes keretek között. A kupa fővédnöke a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, védnöke pedig Bajsz András tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelője. A sorozatot a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zala Vármegyei Tűzoltó Szövetség is támogatja. 

A versenyszabályzat a későbbiekben a http://zalatuzoltokupa.hu/ weboldalon lesz elérhető. A szervezők versenyekkel kapcsolatos friss információkat a weblap mellett a https://www.facebook.com/zalatuzoltokupa/  közösségi média felületen is megjelenítik. 

Weboldalán a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is folyamatosan segíti majd a szervezők munkáját azzal, hogy beszámol a legfrissebb fejleményekről. A jelentkezőknek sok sikert kívánunk!

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap