Tűzoltói beavatkozások – 2023.01.23. (hétfő)

2023. január 23. 13:19

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:35 | Kiscsehi: Huszonöt méter magas fa dőlt a 7542-es útra Kiscsehi térségében. A fa egy éppen arra közlekedő autó motorháztetejét, valamint egy vezetéket is megrongált. A letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt, az úttestet pedig megtisztították. Az autóban egyedül utazó sofőr nem sérült. 

08:37 | Alsópáhok: Otthonában ért baleset egy idős embert Alsópáhokon, a Balassi Bálint utcában. A riasztott keszthelyi hivatásos, valamint a település önkéntes tűzoltói az ingatlanba történő bejutás után a bajbajutottat átadták a mentőknek. 

09:53 | Zalaszombatfa: Az erős szél miatt megdőlt, és egy közeli melléképületet veszélyeztetett egy húsz méter magas fa Zalaszombatfán, a Petőfi utcában. A lenti hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motoros láncfűrésszel távolították el a fa veszélyessé vált részeit.   

15:36 | Zalaegerszeg: Összeütközött két személygépkocsi Zalaegerszegen, a pózvai elágazóban. A baleset következtében az egyik autó az árokba borult. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, amikben csak a sofőrök utaztak. 

16:32 | Miháld: Kazánból kipattanó szikra miatt keletkezett tűz egy közel harminc négyzetméteres barkácsműhelyben Miháldon, a Dózsa György utcában. A melléképületben berendezési tárgyak, valamint a kazán körül tárolt fa égett. A település önkéntes tűzoltói a zalakarosi és nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt megfékezték a lángokat. Az egységek visszahűtötték a kazánt, majd eltávolították a helyiségből a megégett tárgyakat.

22:16 | Zalaegerszeg: Meglazult egy épület díszeleme és a gyalogos közlekedést veszélyeztette Zalaegerszegen, a Batthyány Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével eltávolították a veszélyessé vált elemet.


További beavatkozásaink: 2023.01.22. | 2023.01.24. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap