Tűzoltói beavatkozások – 2023.01.03. (kedd)

2023. január 03. 09:06

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:02 | Zalaegerszeg: Otthonában lett rosszul egy idős ember, a segítségére sietők azonban nem tudtak bejutni hozzá Zalaegerszegen, a Felsőerdő utcában. A város hivatásos tűzoltóinak műszaki segítségével a mentők az ajtónyitást követően megkezdték a bajbajutott ellátását. 

05:42 | Nagykanizsa: Saját otthonában ért baleset egy idős embert Nagykanizsán, egy Attila utcai társasházban. A szomszédok hiába próbáltak segíteni, a bajbajutott nem tudta őket beengedni. A város hivatásos tűzoltói technikai eszközeikkel kinyitották az ajtót, így a mentők megkezdték a beteg ellátását. 

09:00 | Balatonmagyaród: Nem adott magáról életjelet egy ember Balatonmagyaródon, a Petőfi utcában. A zalakarosi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentőknek. 

10:20 | Tikos: Meghibásodott egy gáztűzhelyre kötött propánbutángáz-palack zárszerelvénye, emiatt gáz szivárgott egy családi házban Tikoson, a Táncsics Mihály utcában. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók leválasztották a palackot a tűzhelyről, védősugár fedezete mellett kivitték a szabadba, majd leürítették. 

14:13 | Nagykanizsa: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a város hivatásos tűzoltói Nagykanizsán, a Garay utcában. 

14:56 | Zalaszentgrót: Megcsúszott és az oldalára borult egy személygépkocsi a 7352-es úton, Zalaszentgrót térségében. A város önkormányzati tűzoltói kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. A raj megtisztította az úttestet a törmeléktől. 


További beavatkozásaink: 2023.01.02. | 2023.01.04. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap