Tűzoltói beavatkozások – 2022.12.31. (szombat)

2022. december 31. 06:16

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek

05:57 | Surd: Árokba csapódott, majd a tetejére borult egy személygépkocsi Surdon, a Kossuth Lajos utcában. A baleset következtében az autó kidöntött egy távközlési oszlopot is. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a járművet, illetve eltávolították az útról a forgalmi akadályi okozó oszlopot. Az esethez mentők is érkeztek. 

13:17 | Nagykapornak: Megcsúszott az úttesten, majd szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi a 76-os főút 43-as kilométerszelvényénél, Nagykapornak térségében. Csak a vezető utazott a járműben, amit a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. A raj az úttestet megtisztította a törmeléktől. A jelzett szakaszon a műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávra korlátozódott. 

14:50 | Zalaegerszeg: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a város hivatásos tűzoltói Zalaegerszegen, egy Berzsenyi Dániel utcai társasházban. Az egység a beteget otthonából lehozta és mentőautóba segítette.  

18:52 | Zalaszentiván: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaszentivánon, egy Kisfaludpusztai családi házban. A készülék egy nappaliban üzemelő gázkazán közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínen méréseket végeztek, és a gázkazán, valamint a fürdőszobában működő gázüzemű vízmelegítő közelében is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

20:28 | Nagykanizsa: Tűzijáték maradványai égtek egy hulladéktároló mögött Nagykanizsán, a Zemplén Győző utcában. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.12.30. | 2023.01.01.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap