Tűzoltói beavatkozások – 2022.12.10. (szombat)

2022. december 10. 15:18

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:48 | Bánokszentgyörgy: Romos, üresen álló lakóépületről omladozó cserepek, tetőlécek és szarufák veszélyeztették a szomszéd ingatlanon élők biztonságát Bánokszentgyörgyön, a Béke utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók az omlásveszélyes épületszerkezeteket a helyükről leemelték, a veszélyeztetett területrész szalagokkal körülhatárolták, majd értesítették az további intézkedésre jogosult hatóságot. Személyi sérülés nem történt.

11:04 | Zalaszentiván: A mentők számára nyújtottak technikai segítséget a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók Zalaszentivánon egy Hóvirág utcai lakóháznál. A tűzoltók biztosították az épületbe történő gyors bejutást, ahonnan a mentők egy embert kórházba szállítottak

12:04 | Sárhida: Egy családi ház alagsorában lévő vegyes tüzelésű kazán kéményéből a füst nem tudott távozni, ezért a lakás füsttel telítődött. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vonultak. Az izzó tüzelőanyag eltávolítását követően a helyiséget átszellőztették. A tűzoltók a kéményben dugulást találtak, így értesítették a kéményseprőket és felhívták a lakók figyelmét, hogy a kémény kitisztításáig azt nem szabad használni.

12:07 | Pat: Elhagyatott, romosodó lakóház egyik oldalfa dőlt a szomszédos ingatlan udvarába Paton, a Fő utcában, de szerencsére senki sem sérült meg. A helyszínre a miháldi önkéntes és a zalakarosi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek, akik szalagokkal körülhatárolták a veszélyes területet, majd a további szükséges intézkedések érdekében értesítették a hatóságot. 

14:06 | Zalaszentgrót: Egy ellátásra szoruló, ajtót nyitni képtelen idős személy lakásába történő bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget a helyi önkormányzati tűzoltók Zalaszentgróton, a Kossuth utcában.

14:55 | Zalaegerszeg: Egy idős, magáról több napja életjelt nem adó ember lakásába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a hivatásos tűzoltók Zalaegerszegen, a Pázmány Péter utcában.

17:34 | Bázakerettye: Fát döntött a szél a 7537-es számú útra Bázakerettye térségében. A fa az út menti szalagkorlátot is megrongálta. A letenyei hivatásos tűzoltók a fát motorosfűrésszel feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették.

22:31 | Nagykanizsa: A viharos szél kidöntött egy fát Nagykanizsán, a Bakónaki úton. A helyi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.

23:12 | Nagypáli: A kémény belső falán lerakódott égéstermék gyulladt meg Nagypáliban, az Ady utca egyik lakóházában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a kémény szikrákat szórt. A tűzoltók a kályhából az égő tüzelőanyagot eltávolítva a tüzelést megszüntették, majd a kéményt megkotorták. A tűz a lakóházra a kéményből nem terjedt át.


További beavatkozásaink: 2022.12.09. | 2022.12.11.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap