Vezetői kinevezés a megyei katasztrófavédelemnél

2022. december 01. 13:28

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója december elsejével Szabó István tűzoltó alezredest nevezte ki a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóhelyettesévé. A pozíciót július óta megbízott vezetőként betöltő alezredes az megyei igazgatóság épületében, vezetői körben megtartott állománygyűlésen vette át kinevezési okmányát Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornoktól, a BM OKF műveleti főigazgató-helyettesétől.

Szabó István tűzoltó alezredes Mezőtúron született. A Szent István Egyetem Ybl Miklós Műszaki Főiskolai Karán elvégezte a tűzvédelmi mérnöki képzést, illetve a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Karán környezetmérnök, katasztrófavédelmi szakirányon végzett. 2003 februárjában előbb segédelőadó, majd kiemelt főelőadó lett a Zalaegerszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon, egy évvel később pedig már a megyei igazgatóságon dolgozott. 2007-től az akkori megelőzési osztálynál tevékenykedett, majd 2011 novemberében az országos iparbiztonsági főfelügyelőtől felkérést kapott, hogy működjön közre az iparbiztonsági szervezeti elem megyei megalapításában. 2012 márciusa óta megyei iparbiztonsági főfelügyelőként dolgozott, majd 2022 júliusa óta megbízott igazgatóhelyettesként végezte munkáját. Szabó István tűzoltó alezredes nős, három gyermek édesapja. 2020-ban az iparbiztonsági kategóriában az „Év Tisztje” elismerésben részesült. 

A kinevezési dokumentum átadását követően Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok beszédében felhívta a figyelmet az együttműködés és a csapatmunka fontosságát. Kiemelte, hogy a szervezet életében a csapatban elért siker mindig sokkal többet ér és messzebbre visz, mint az egyéni sikerek. Hangsúlyozta azt is, hogy az az ember tud kiemelkedően teljesíteni, aki sikeresen követi le a változásokat. A tábornok ehhez kívánt sok sikert, kitartást és jó egészséget az új vezetőnek.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében gratulálunk Szabó István tűzoltó alezredes kinevezéséhez, munkájához sok erőt, egészséget kívánunk!  

Fotó: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy - Zala MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap