Tűzoltói beavatkozások – 2022.10.28. (péntek)

2022. október 28. 13:25

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:05 | Letenye: Árokba borult egy fagyálló folyadékokat szállító kamion az M70-es autópályán, az országhatár felé vezető oldalon, a sztráda és a 7-es főút csomópontjánál. A letenyei hivatásos tűzoltók speciális tapasszal leragasztották a jármű üzemanyagtartályát, amely a baleset következtében kilyukadt. A helyszínre Zalaegerszegről két speciális műszaki mentő jármű is érkezett, valamint a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották. A teherautó rakománya nem sérült, ugyanakkor egy veszélyes árut tartalmazó dobozt is szállított, amit a tűzoltók biztonságos helyre helyeztek. 

09:47 | Zalaapáti: Otthonában baleset érte, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaapátiban, a Vörösmarty Mihály utcában. A riasztott pacsai hivatásos tűzoltók az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, majd a bajbajutottat átadták a mentőknek. 

12:26 | Sármellék: Izzott és égett a napraforgómag egy terményszárítóban Sármelléken, az Ízek útján. becsukták így akarták az izzást megszüntetni. A keszthelyi és a pacsai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett leürítették a napraforgót, melyet vízsugárral biztosítottak. A teljes leürítés végeztével a tűzoltók a szárítón kívül és belül felmászva kézi erővel a még izzó, égő részeket eltávolították. Az egységek hőkamerával átvizsgálták a berendezést, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

17:11 | Zalaegerszeg: Traktorral ütközött egy személyautó Zalaegerszeg térségében, a Kiskutas felé vezető, 7404-es út 2-es kilométere közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával egy embert feszítővágóval szabadítottak ki az autóból, majd áramtalanították a járművet, amiben ketten utaztak. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon teljes útzár volt érvényben. 

21:22 | Letenye: Fűzfa dőlt a 7538-as útra, Letenye térségében. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész alkalmazásával szüntették meg a forgalmi akadályt. 

23:59 | Keszthely: Árokba hajtott és az oldalára borulva állt meg egy személyautó a 75-ös főúton, Keszthely közelében. A város hivatásos tűzoltói a járművet kézi erővel kerekeire állították. 


További beavatkozásaink: 2022.10.27. | 2022.10.29. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap