Tűzoltói beavatkozások – 2022.10.24. (hétfő)

2022. október 24. 09:49

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:29 | Zalaegerszeg: A mentősök kérésére egy lakás felnyitásában nyújtottak műszaki segítséget a város hivatásos tűzoltói Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasházban. A raj az ablakon keresztül, kihúzós létra alkalmazásával jutott be az ingatlanba, majd az ott tartózkodó két idős beteget átadta a mentőknek. 

07:11 | Nagykanizsa: Betegmozgatásban kérték a város hivatásos tűzoltóinak segítségét a mentősök Nagykanizsán, egy Irtás utcai társasháznál. Az egység a beteget otthonából lehozta, majd mentőautóba segítette. 

13:33 | Zalakomár: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalakomárban, az Ady Endre utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók bejutottak az ingatlanba, ahol egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek. 

15:06 | Zalaegerszeg: Postaládáknak hajtott, majd felborult egy személygépkocsi Zalaegerszegen, a Mosoly utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. A raj a gépkocsit kerekeire állította, felsegítette az autómentőre, az úttestet pedig megtisztította a törmeléktől.  

17:23 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Munkás utcai társasház egyik lakásában. A készülék a fürdőszobában hívta fel a figyelmet a problémára. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanban méréseket hajtottak végre, amelyek kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

22:47 | Becsehely: Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó a 7536-os úton, Becsehely térségében. A riasztott letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott. Az egységek az úttestre folyt hűtőfolyadékot felitatták. 


További beavatkozásaink: 2022.10.23. | 2022.10.25. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap