Tűzoltói beavatkozások – 2022.09.28. (szerda)

2022. szeptember 28. 07:09

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:18 | Nagylengyel: Akácfa dőlt a 7401-es útra Nagylengyel térségében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt képező fát motoros láncfűrésszel eltávolították, az úttestet pedig megtisztították. 

08:39 | Kálócfa: Egy kamion pótkocsija kapott lángra Kálócfán, a Kossuth Lajos úton. A jármű fa pelletet szállított, a rakomány nagy része az útra és a járdára borult. A tüzet a lenti hivatásos tűzoltók két vízsugárral elfojtották. Az egység a vontatmányon maradt árut egy időközben a helyszínre érkező munkagép segítségével eltávolította, átforgatta, a még izzó részeket pedig eloltotta. A tűzoltók a pótkocsit biztonságos helyre vontatták, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

12:44 | Pogányszentpéter: Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a 61-es főút 186-os kilométerénél, Pogányszentpéter térségében. A baleset következtében a személyautó az oldalára borult. A járművekben csak a sofőrök utaztak. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a személyautót, az úttestet pedig megtisztították a törmeléktől.   

15:00 | Zalaegerszeg: Két kupac építési hulladékot égettek Zalaegerszegen, egy Orgona utcai családi ház udvarán. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral eloltották a tüzet. A raj felhívta a tulajdonos figyelmét az égetési szabályok betartására. 

21:01 | Kemendollár: Személyautó csúszott árokba Kemendolláron, a Kossuth Lajos utcában. Az autóban csak a vezető utazott, akit a mentők a sérülései miatt a helyszínről elszállítottak. A kemendollári önkéntes és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd megszüntették a forgalmi akadályt.


További beavatkozásaink: 2022.09.27. | 2022.09.29. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap