Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.22. (péntek)

2022. július 22. 12:49

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:37 | Keszthely: Két személygépkocsi ütközött össze Keszthelyen, a Tapolcai úton. Az autókban összesen hárman utaztak. Műszaki mentés céljából a város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik az egyik járműből kiszabadítottak egy embert és átadták a mentősöknek. Az autók áramtalanítására nem volt szükség. 

13:39 | Nagypáli: Hatszáz négyzetméteren égett a tarló Nagypáli külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszám fékezték meg a lángokat. 

14:14 | Hévíz: Betegmozgatásban kérték a keszthelyi hivatásos tűzoltók segítségét a mentők Hévízen, egy Attila utcai családi háznál. A tűzoltók a beteget otthonának emeletéről lehozták és mentőautóba segítették. 

14:51 | Zalaegerszeg: Megdőlt és a közlekedést veszélyeztette egy fenyőfa Zalaegerszegen, a Szekeresvölgyi utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. 

16:44 | Hévíz: Kigyulladt az elosztószekrény egy szálloda uszodájában Hévízen, az Attila utcában. A keszthelyi hivatásos és alsópáhoki önkéntes tűzoltók a közművek leválasztása után, légzésvédelem mellett behatoltak a tűzzel érintett épületrészbe, majd egy porral oltóval eloltották a tüzet. Az épület füsttel telítődött, ezért az egységek ventilátorral kiszellőztették. A szellőztetés idejére a rajok a szállodából 332 vendéget és 60 főnyi személyzetet kísértek ki. A tűzoltók átvizsgálták a szállodát, de további tűzre, füstre utaló nyomokat nem találtak. 

20:07 | Salomvár: Húsz köbméter darálásra előkészített faapríték kapott lángra Salomváron, a Szélgyöp településrészen. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.  


További beavatkozásaink: 2022.07.21. | 2022.07.23. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap