Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.20. (szerda)

2022. július 20. 13:23

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:11 | Zalaszentgrót: Felborult egy személyautó a 7352-es úton, Zalaszentgrót térségében. A balesethez a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók vonultak ki, akik a mentőkkel közösen egy embert kiemeltek a járműből. A raj kerekeire állította, majd áramtalanította a gépkocsit.

11:38 | Nagykanizsa: Töltés közben kigyulladt egy elektromos, távirányítós kisautó Nagykanizsán, egy Berzsenyi Dániel utcai garázsban. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a garázsban tárolt egyéb eszközökre nem terjedtek át. A raj a füsttel telítődött épületet kiszellőztette. 

12:56 | Nagykanizsa: Építési törmelék, fa nyílászárók és szőnyegek égtek egy hulladéktároló konténerben Nagykanizsán, a Batthyány utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.  

14:56 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Zrínyi Miklós utcai társasházban. A készülék egy zárt égésterű vízmelegítő közelében jelzett. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanban méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a kéményseprők és a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

15:12 | Cserszegtomaj: Tetőmunkálatok közben ért baleset egy embert Cserszegtomajon, a Balaton utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a bajbajutottat a tetőről lehozták és átadták a mentőknek.  

16:32 | Rédics: Négyszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet a 75-ös főút mentén, Rédics külterületén. A lenti hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

16:33 | Csatár: Két gépkocsi ütközött össze a 74-es főút 41-es kilométerszelvényénél, Csatár térségében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyekben összesen öten utaztak. A raj az útra kiömlött olajat és hűtőfolyadékot a közútkezelő közreműködésével felitatta, a forgalmi akadályt pedig megszüntette. 

19:22 | Zalaegerszeg: Fa dőlt az úttestre Zalaegerszegen, a Bazitai úton. A forgalmi akadályt a város hivatásos tűzoltói kézi erővel megszüntették. 

21:07 | Zalaegerszeg: Műanyag tárgyba szorult egy kisgyermek feje Zalaegerszegen, a Platán soron. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal szabadították ki a kis bajbajutottat. 

21:29 | Vonyarcvashegy: Betegmozgatásban kérték a mentősök a keszthelyi hivatásos tűzoltók segítségét Vonyarcvashegyen, a József Attila utcában. A raj a beteget otthonából kihozta és a mentőautóba segítette. 


További beavatkozásaink: 2022.07.19. | 2022.07.21. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap