Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.18. (hétfő)

2022. július 18. 12:25

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:24 | Zalakomár: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalakomárban, egy Ifjúság utcai családi háznál. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók az ingatlanba történő bejutás után egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek. 

12:15 | Letenye: Ötven négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Letenyén, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A település hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

15:38 | Zalaegerszeg: A közlekedést veszélyeztette egy letört faág Zalaegerszegen, a Platán soron. A darabot a város hivatásos tűzoltói kézifűrésszel eltávolították. 

18:48 | Pórszombat: Kigyulladt egy bálázógép Pórszombaton, a Temető dűlő közelében. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egység visszahűtötte a gépet. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a mezőgazdasági területre és a bálázógép traktorára nem terjedt át. 

18:51 | Zalaszentgrót: Kilencszáz négyzetméteren égettek lekaszált száraz avart Zalaszentgróton, a Felsőaranyod utcában. A tűz egy erdősávot is veszélyeztetett. Mire a település önkormányzati tűzoltói a helyszínre értek, már csak néhány izzó gócpontot találtak. Ezeket a raj kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltotta. A tűzoltók felhívták a helyszínen tartózkodók figyelmét az égetési szabályok betartására.    


További beavatkozásaink: 2022.07.17. | 2022.07.19. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap