Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.15. (péntek)

2022. július 15. 10:07

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:09 | Zalakomár: Szénabálák égtek Zalakomár külterületén, pénteken hajnalban. A tüzet a Zalakaros irányába vezető útról észlelték. A helyszínre Zalakarosról, Nagykanizsáról és Keszthelyről érkeztek hivatásos tűzoltók, majd az oltási munkálatokba a szőkedencsi önkéntesek is bekapcsolódtak. A tüzet a lánglovagok három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. A tűzben tizenöt körbála semmisült meg, de nyolcat még sikerült megmenteni.

13:46 | Nagyrécse: Személygépkocsi sodródott le a 7-es számú főútról Nagyrécsénél. A járműben csak a vezetője utazott, aki saját erejéből elhagyta az autót. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak a kárhelyre, de kiérkezésükig egy szabadnapos tűzoltó már áramtalanította a sérült járművet. 

14:12 | Zalakaros: Tíz körbála égett Zalakaros külterületén a péntek délutáni órákban. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral fékezték meg.

16:35 | Kemendollár: Átugratott a vízelvezető árkon és a napraforgótáblába csapódott egy személyautó, Kemendollár és Pókaszepetk között. A járműben ketten utaztak, akik még a tűzoltók kiérkezése előtt kiszálltak a sérült járműből. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a felborult járművet áramtalanították és kerekeire állították. 


További beavatkozásaink: 2022.07.14. | 2022.07.16.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap