Tűzoltói beavatkozások – 2022.06.11. (szombat)

2022. június 11. 22:54

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:18 | Letenye: Villanyvezetékre dőlt egy fa Letenyén, az Öreghegyen. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

12:02 | Balatonberény: Húsz négyzetméteren égett az avar a 7119-es út mentén, Balatonberény térségében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

14:36 | Türje: Fa dőlt az úttestre Türje külterületén. A fát a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók távolították el.  

15:01 | Vonyarcvashegy: Egy százhúsz négyzetméteres ikernyaraló tetőtér beépítésű szintje égett Vonyarcvashegyen, a Fő utcán. A keszthelyi és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg a lángokat. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszán, Balatongyörök felé a forgalmat leállították. A rajok a tetőszerkezetet megbontották és visszahűtötték.

22:19 | Kerkaszentkirály: Teljes terjedelmében égett egy lakatlan ingatlannal egybeépített, műhelyként funkcionáló melléképület Kerkaszentkirályon, a Fő úton. A riasztott lenti, letenyei és nagykanizsai hivatásos tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. A rajok a műhelyből egy Dissou-palackot is kihoztak. A tűzoltók az izzó épületrészeket, gerendákat eltávolították, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 


További beavatkozásaink: 2022.06.10. | 2022.06.12. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap