Tűzoltói beavatkozások – 2022.06.09. (csütörtök)

2022. június 09. 13:40

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:57 | Ramocsa: Fűnyírás közben vágott el egy gázcsövet egy traktor Ramocsán, a Fő úton. Az esethez a lenti hivatásos tűzoltók vonultak ki. Az egység elszorította a megrongálódott gázvezetéket, és ezzel megszüntette a gázszivárgást. A tűzoltók a helyszínt átadták a gázszolgáltató munkatársainak.

11:25 | Egeraracsa: Huszonöt méter magas fa dőlt a 7526-os útra, Egeraracsa közelében. A pacsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész, valamint egy helyszínen tartózkodó munkagép segítségével a fát eltávolították. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett útszakaszon szünetelt. 

13:11 | Zalacsány: A vizes úton megcsúszott, majd egy erdősávba csapódott egy személyautó a 76-os főúton, Zalacsány térségében. A járműben csak a sofőr utazott. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók az áramtalanítás után kötél segítségével kivontatták az autót, a helyszínt pedig átadták a rendőrségnek. 

13:39 | Egeraracsa: Úttestre esett egy ötméteres faág, a felázott talaj miatt pedig veszélyesen megdőlt egy fa Egeraracsa külterületén. A pacsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt, és eltávolították a megdőlt fát is. 

14:46 | Gellénháza: Lesodródott az úttestről és árokba borult egy személyautó a 7401-es út 11-es kilométerénél, Gellénháza közelében. A kocsiban csak a sofőr utazott. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon rendőri irányítás mellett egy sávon haladt a forgalom. 

16:28 | Zalaegerszeg: Letört egy tölgyfa vastag ága és forgalmi akadályt képezett Zalaegerszegen, az Azáleás utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a darabot, amely az esés közben egy felsővezetéket is megrongált. A raj letisztította az úttestet, majd az utcában végzett további felderítés során egy kerítésre dőlt villanyoszlopot is talált, amelyről értesítette az áramszolgáltatót. 


További beavatkozásaink: 2022.06.08. | 2022.06.10. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap