Ezrek töltötték a gyermeknapot a zalai laktanyákban

2022. május 30. 15:40

Egyszer minden gyermek elképzeli, hogy tűzoltó szeretne lenni, és ez különösen a gyermeknapon erősíti meg bennük az elhatározást. Akárcsak az ország 383 pontján, úgy május utolsó vasárnapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltólaktanyáinak kapui is kinyíltak a kicsik előtt, hogy közelebbről is belekóstolhassanak a tűzoltók mindennapjaiba.

Zala megyében 14 helyszínen várták a gyermekeket a tűzoltók. A négy hivatásos tűzoltó-parancsnokságon (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti), a három katasztrófavédelmi őrsön (Pacsa, Letenye, Zalakaros) és egy önkormányzati tűzoltóságon (Zalaszentgrót), valamint hat önkéntes tűzoltó egyesületnél (Miháld, Szepetnek, Zalaistvánd, Hévíz, Murakeresztúr, Zalakaros) május 29-én ezrek fordultak meg azért, hogy lássák, milyen eszközökkel dolgoznak a tűzoltók. 

Az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyermekeket a tűzoltók, azonban most újra megismerkedhettek eszközeinkkel, járműveinkkel. A nap folyamán folyamatosan érkeztek a látogató családok a nyitott szertárakhoz. A fiataloknak a tűzoltók több próbariasztást is tartottak, sőt, Keszthelyen és Zalaegerszegen egy „éles” riasztást is láthattak az érdeklődők. 

Általánosságban elmondható, hogy minden helyszínen nagy figyelem övezte a létrás autókat, a tűzoltóautó felszerelését, hiszen a gyermekek fel is próbálhatták a sisakokat, láthatták, hogyan csúsznak le a tűzoltók az emeletről, lehettek tűzoltóautó sofőrök, sőt, még a fecskendő használatát is gyakorolhatták a bátrabbak. 

Megyénk tűzoltói készségesen állták a gyermekek kérdéseinek rohamait, sőt, az édesapák és édesanyák is bátran kérdezték őket járműveink felépítéséről, használatáról és eszközeiről. Összességében egy vidám napon sikerült megmutatnunk magunkat a kicsiknek és nagyoknak, reméljük, hogy a jövőben is ellátogatnak majd tűzoltóságainkra! 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében köszönjük a résztvevőknek az érdeklődést, tűzoltóinknak pedig, hogy beavatták a közönséget mindennapjaikba! 

Fotó: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy - Zala MKI, Lenti HTP, Nagykanizsa HTP, Keszthely HTP, Szörcsök Szilárd tűzoltó főtörzsőrmester - Zalakaros KVŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap