Tűzoltói beavatkozások – 2022.05.25. (szerda)

2022. május 25. 14:41

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:35 | Nagykanizsa: Mintegy száz négyzetméteren égett a szemét Nagykanizsa bagolai településrészén, egy hulladéklerakó telepen. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A rajok munkáját egy erőgép is segítette. A helyszínre a megyei katasztrófavédelmi mobil labor is kiérkezett, de veszélyes anyag jelenétét a levegőben nem mutatták ki. A tűzoltók a területet hőkamerával átvizsgálták, de további izzásra, tűzre utaló nyomot nem találtak.

13:30 | Keszthely: Méhek telepedtek meg a Festetics-kastély egyik tizenöt méter magasan lévő, nehezen megközelíthető ablakának sarkában Keszthelyen, a Kastély utcában. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő alkalmazásával, egy méhésszel közösen távolították el a rajt.

18:49 | Zalabaksa: A vizes úton megcsúszott, majd árokba csapódott egy személyautó a 86-os főút 12-es kilométerszelvényénél, Zalabaksa térségében. A járműben hárman utaztak. Egy beszorult utast a lenti hivatásos tűzoltók szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. A raj áramtalanította a gépkocsit, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon teljes útzár volt érvényben. 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a megyén átvonuló viharos időjárással kapcsolatban szerda este 23 óráig összesen 12 jelzés érkezett. A tűzoltókat a következő helyszínekre riasztották: 

17:03 | Pakod: A közlekedést veszélyeztette egy megdőlt fa a 7328-as úton, Pakod közelében. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel rövid idő alatt eltávolították a fát. A beavatkozás ideje alatt a közlekedést a jelzett szakaszon szünetelt.

17:44 | Keszthely: A viharos időjárás következtében kettétört egy 15 méteres magas gesztenyefa Keszthelyen, a Fenéki úton. A város hivatásos tűzoltói a fél útpályát elfoglaló fát motoros láncfűrésszel eltávolították. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom félpályán haladt a jelzett szakaszon. 

17:45 | Molnári: Úttestre dőlt egy fa a 6834-es út 12-es kilométerénél, Molnári közelében. A murakeresztúri önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt. 

17:57 | Semjénháza: Úttestre dőlt és teljes forgalmi akadályt képezett egy akácfa Semjénházán, az Újtelepen. A letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el a fát.  

18:22 | Nagykanizsa: Kidőlt és forgalmi akadályt képezett egy tizenkét méter magas fa Nagykanizsán, az Iskola utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát az úttestről.  

18:25 | Letenye: Kerítésre és egy családi ház falának dőlt egy öt méteres fa Letenyén, a Rákóczi Ferenc utcában. A város hivatásos és önkéntes tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.  

18:42 | Keszthely: Hat méteres fa dőlt az úttestre Keszthelyen, a Vaszary Kolos utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel rövid idő alatt eltávolították a fát. 

18:44 | Nagykanizsa: Villanyvezetékre dőlt egy 12 méteres fa Nagykanizsán, az Iskola utcában. A város hivatásos tűzoltói azután, hogy a helyszínre szintén kiérkező áramszolgáltató az adott szakaszt áramtalanította, drótkötél segítségével lehúzták a fát a vezetékről, majd motoros láncfűrésszel eltávolították.  

18:47 | Csákány: Úttestre dőlt egy fa Csákány külterületén. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész alkalmazásával szüntette meg a kialakult forgalmi akadályt. 

19:01 | Tótszerdahely: Egy fűzfa ágai villanyvezetékre estek, egy nyírfa pedig egy melléképületre dőlt Tótszerdahelyen, a Petőfi Sándor utcában. A letenyei és a nagykanizsai hivatásos tűzoltók előbb a melléképületről, majd létraszer alkalmazásával a villanyvezetékről is eltávolították a fákat. 

19:52 | Nagykanizsa: A viharos időjárás miatt betört a víz egy garázsba Nagykanizsán, a Kaán Károly utcában. A város hivatásos tűzoltói az ott tárolt értéktárgyakat kihozták az ingatlanból.  

22:38 | Zalaegerszeg: Letört faágak estek parkoló autókra Zalaegerszegen, a Landorhegyi úton. A város hivatásos tűzoltói a létraszer megtelepítése után kötél, valamint motoros láncfűrész segítségével eltávolították a járművekről az ágakat. Az autókban senki sem tartózkodott, a kocsik nem sérültek.  


További beavatkozásaink: 2022.05.24. | 2022.05.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap