Tűzoltói beavatkozások – 2022.05.10. (kedd)

2022. május 10. 12:43

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:02 | Keszthely: Három gépkocsi szenvedett ráfutásos balesetet a 71-es főút 115-ös kilométerszelvényénél, Keszthely térségében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a karambolos járműveket. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom. 

12:00 | Letenye: Füstölni kezdett egy személygépkocsi műszerfala Letenyén, a Kossuth Lajos utcán. Mire a város hivatásos és önkéntes tűzoltói a helyszínre érkeztek, a tulajdonos porral oltóval a lánggal égést megfékezte. A tűzoltók a járművet áramtalanították, a még füstölő műszerfalat megbontották, az izzó részeket pedig vízsugárral eloltották.  

16:05 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Ilosvai úti lakásban. A készülék a fürdőszobában hívta fel a figyelmet a bajra, ahol egy gázkazán működött. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, a tulajdonos kiszellőztetett. A raj az eredeti állapot visszaállítása után méréseket végzett, melyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

17:46 | Kehidakustány: Teljesen kiégett egy gépkocsi Kehidakustányban, a Kúria utcában. A tűz egy lombos fába is belekapott. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók vízsugárral rövid időn belül megfékezték a lángokat. Mivel a fa koronájában egy elektromos felsővezeték húzódott, a helyszínre az áramszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.


További beavatkozásaink: 2022.05.08. | 2022.05.11. 

Fotó: Keszthely HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap