Tűzoltói beavatkozások – 2022.04.13. (szerda)

2022. április 13. 14:56

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:43 | Keszthely: Két személyautó karambolozott Keszthelyen, a Napfény soron. Az egyik gépkocsi a tetejére borult. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították az egyik járművet, a felborult autót pedig kerekeire állították. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. 

13:28 | Gyenesdiás: Egy hektáron égett az aljnövényzet Gyenesdiáson, a Bem József utcánál. A helyszínre a keszthelyi és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat. A rajok munkáját a terepviszonyok is nehezítették. A tűzoltók az oltási munkálatok során egy magatehetetlen személyt találtak, akit átadtak a mentősöknek, de az életét már nem lehetett megmenteni.

17:59 | Nagykanizsa: Oromdeszkázat fél négyzetméteres darabja veszélyeztette a gyalogos forgalom biztonságát Nagykanizsán a Zrínyi Miklós utcában. A társasház harmadik emelete felett az épületszerkezet darabkáját az elmúlt napok szeles időjárása lazíthatta meg, s már csak egy szeg tartotta. A helyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra alkalmazásával a deszkázatot leemelték.

20:59 | Keszthely: Egy elhagyatott ház rendezetlen udvarán álló négy négyzetméteres tárolóban felhalmozott lom égett Keszthelyen, a Nyárfa utcánál. A helyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.


További beavatkozásaink: 2022.04.12. | 2022.04.14. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap