Tűzoltói beavatkozások – 2022.04.11. (hétfő)

2022. április 11. 08:16

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:36 | Zalabaksa: Elgázolt egy vadat, majd árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó a 86-os főúton, Zalabaksa közelében, a 17-es kilométernél. A balesethez a lenti hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a gépkocsit. Az autóban csak a sofőr utazott. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett szakaszon félpályán haladt.

08:30 | Letenye: A szombati erős szél miatt több fa ága is letört egy iskola udvarán Letenyén, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A tanulók testi épségét veszélyeztető darabokat a letenyei hivatásos tűzoltók a Nagykanizsáról érkező létraszer segítségével, motoros láncfűrésszel eltávolították.  

10:41 | Letenye: Tűz keletkezett egy családi házban Letenyén, a József Attila utcában. A tűz egy villanyórától indult ki, és a födémre, valamint a tetőszerkezetre is átterjedt, mintegy két négyzetméterre kiterjedően. A letenyei hivatásos tűzoltók megbontották a födémet és vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat.  

18:34 | Nagykanizsa: Kigyulladt egy épület pincéje Nagykanizsa külterületén, a Szent György út és a Pinty út között. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egységek megakadályozták tűz továbbterjedését, egy gázpalackot és egy benzineskannát is felhoztak a mintegy tíz négyzetméteres pincéből, majd két vízsugárral eloltották a lángokat.


További beavatkozásaink: 2022.04.10. | 2022.04.12. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap