Tűzoltói beavatkozások – 2022.04.06. (szerda)

2022. április 06. 13:20

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:45 | Keszthely: Betegmozgatásban kérték a keszthelyi hivatásos tűzoltók segítségét a mentősök Keszthelyen, egy Kossuth Lajos utcai családi háznál. A raj a beteget otthonának emeleti részéről kézi erővel lehozta, majd a mentőautóba segítette.

11:58 | Zalaegerszeg: Rosszul lett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Egry József utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével bejutottak a második emeleti ingatlanba, majd beengedték a mentősöket, akik megkezdték a bajbajutott ellátását. 

12:30 | Mikekarácsonyfa: Mintegy két hektáron aljnövényzet és nádas égett Mikekarácsonyfán, a Bem József utcában. A lenti és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a lakóházakat veszélyeztető tüzet két oldalról támadva vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg. 

16:22 | Nagykanizsa: Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nagykanizsai, Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlanban. A tulajdonosok hazaérkezéskor figyeltek fel a készülék jelzésére, és rögtön kiszellőztettek. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a lakásban található két szén-monoxid-érzékelő adatait kiolvasták, melyek kis mértékben, de igazolták a mérgező gáz jelenlétét egy nyílt égésterű vízmelegítő közelében. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 

17:30 | Zalaszentgrót: Hatszáz négyzetméteren nádas és bozótos égett Zalaszentgróton, a Szőlőhegy utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. 

18:05 | Böde: Árokparton végzett égetés közben megrongálódott egy gázcsonk és szivárogni kezdett a gáz Bödén, az Arany János utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a sérült vezeték körül mintegy hatvan méter hosszan égő aljnövényzetet, majd ideiglenesen megszüntették a szivárgást. A raj a helyszínt átadta a gázszolgáltató időközben kiérkező szakembereinek. 

18:50 | Zalaegerszeg: Vízelvezető árokba esett egy ember Zalaegerszegen, az Alsóerdei úton. A magatehetetlen személyt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kézi erővel, board segítségével kiemelték és átadták a mentősöknek. 

20:57 | Pacsa: Összehordott szemét égett néhány négyzetméteren egy pacsai, Kiss utcai ingatlan udvarán. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet.  


További beavatkozásaink: 2022.04.05. | 2022.04.07. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap