Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.28. (hétfő)

2022. március 28. 12:32

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:57 | Nemeshetés: Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Nemeshetésen, a Táncsics Mihály utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a lerakódást a tisztítónyíláson keresztül eltávolították. 

10:55 | Zalaszentgrót: Nádas és aljnövényzet égett egy hektáron Zalaszentgróton, a Szőlőhegy utcában. A keszthelyi hivatásos és a helyi önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

14:47 | Molnári: Öt hektáron égett a száraz fű és néhány kupac vágástéri hulladék Molnáriban, a Kossuth Lajos út mentén. A riasztott letenyei és nagykanizsai hivatásos, valamint a murakeresztúri önkéntes tűzoltók munkáját az erős szél is nehezítette, de a rajok vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. 

15:58 | Pethőhenye: Fél hektáron fás, bokros terület égett Pethőhenye külterületén. Mire a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek, a lángok átterjedtek egy használaton kívüli romos pince tetőszerkezetére. Bár munkájukat a terepviszonyok is nehezítették, a rajok vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a tüzet.  

18:45 | Batyk: Hulladékot égettek húsz négyzetméteren egy batyki, Dózsa György utcai családi ház udvarán. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

19:55 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Kórház utcai társasház egyik lakásában. A készülék a fürdőszobában lévő nyílt égésterű készülékek közelében jelzett. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, az ott élők kiszellőztettek. A raj visszaállította az eredeti állapotot, méréseket végzett, melyek magas értékben mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett.   

20:45 | Sávoly: Ezer négyzetméteren lángolt a nádas és az aljnövényzet Sávolyban, a Rákóczi utca közelében. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.03.27. | 2022.03.29. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap