Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.23. (szerda)

2022. március 23. 13:45

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:52 | Zalaegerszeg: Száraz ágakat és fagerendát égettek egy családi ház udvarán Zalaegerszegen, a Csácsi utcában. A tűz egy közeli melléképületet veszélyeztetett.  A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat.  

10:35 | Zalaszentgrót: Tűz keletkezett egy melléképület felső szintjén, a lángok pedig a tetőre is átterjedtek Zalaszentgróton, a Hévízi utcában. Mire a helyi önkormányzati tűzoltók kiérkeztek, a helyszínen tartózkodók a lánggal égést megszüntették. A raj a tetőt megbontotta, a még izzó részeket pedig vízsugárral eloltotta.  

12:06 | Balatonberény: Csatornahídnak csapódott egy személygépkocsi a 7119-es úton, Balatonberény közelében. Az autóban csak a sofőr utazott, aki a keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt. A raj áramtalanította az autót, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon teljes útzár volt érvényben. 

12:32 | Lenti: Erdő aljnövényzete égett száz négyzetméteren Lentiben, az Előhegyi utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a fenyveshez közeli lakóházakra. A raj átvizsgálta a területet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem talált.  

12:45 | Nagykanizsa: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, a Csengery úton. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentősök bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását.

16:17 | Letenye: Gaz és aljnövényzet égett kétszáz négyzetméteren Letenyén, az Öreghegyen. A település hivatásos és önkéntes tűzoltói kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.  

16:42 | Lakhegy: Teljes terjedelmében égett egy lakóházzal egybeépített, közel száz négyzetméteres, garázsként és tárolóként funkcionáló melléképület Lakhegyen, a Petőfi úton. A tűz egy udvaron parkoló autóra, valamint a melléképületben lévő másik járműre is átterjedt. A riasztott zalaegerszegi és körmendi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral oltották el a tüzet. Az egységek a tűzzel érintett épületből két propánbutángáz-palackot hoztak ki, amiket nem ért hőhatás. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok a lakóházra nem terjedtek át.  

18:00 | Nagykanizsa: Csőtörés miatt vízzel telítődtek egy tízemeletes társasház tárolóként funkcionáló helyiségei Nagykanizsán, a Zemplén Győző utcában. A város hivatásos tűzoltói a jelentős mennyiségű vizet búvárszivattyú segítségével távolították el, majd a helyszínt átadták a vízszolgáltató időközben kiérkező szakembereinek. 

18:29 | Tornyiszentmiklós: Háromszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet Tornyiszentmiklóson, a Petőfi Sándor utcában. A lenti hivatásos tűzoltók két vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.03.22. | 2022.03.24. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap