Tűzoltói beavatkozások – 2022.02.28. (hétfő)

2022. február 28. 12:17

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:53 | Nagykanizsa: Tűz keletkezett egy csarnok tetőszerkezetében Nagykanizsán, a Magyar utcában. A város hivatásos tűzoltói az épületet áramtalanították, majd a létraszer megtelepítése után a tető lemezfedését megbontották és vízsugárral eloltották a tüzet. A rajok a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében a tető teljes héjazatát megbontották, átvizsgálták, de további füstre, izzásra utaló nyomot nem találtak.  

14:03 | Dióskál: Kigyulladt egy ötven négyzetméteres kazánház Dióskálon, a Kossuth Lajos utcában. A tűz átterjedt a mellette lévő, mintegy százötven négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére is, mely teljes terjedelmében égett. A riasztott pacsai, zalakarosi és keszthelyi hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hét vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek az oltás közben az épületből négy propánbutángáz-palackot, egy dissousgáz-palackot és egy oxigénpalackot hoztak ki, amiket visszahűtöttek. A tűzoltók a kigyulladt kazánház melletti műhelyből további tizenkilenc gázpalackot távolított el. A ház lakhatatlanná vált.   

16:02 | Zalaegerszeg: Hulladék égett néhány négyzetméteren az egykori ruhagyár területén Zalaegerszegen, a Platán soron. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.02.27. | 2022.03.01. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap