Rendhagyó órák a Zrínyi Miklós Gimnáziumban

2022. február 14. 12:13

Múlt pénteken volt az 112-es nemzetközi segélyhívó szám napja. Ebből az alkalmából hétfőn a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban tartott előadást 5-8. évfolyamos kisgimnazistáknak a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. Az előadások nem titkolt célja az volt, hogy a diákok bővítsék ismereteiket a 112-es számról, valamint a tűzoltók munkájáról.

Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy, a ZMKI szóvivője előadásában kitért arra, hogy mi történik akkor, ha valaki a 112-es segélyhívó számon a tűzoltók segítségét kéri. A fiatalok megtudhatták azt, hogy mik a legfontosabb információk, amiket közölni kell egy-egy ilyen hívás alkalmával, de bepillanthattak abba a folyamatba is, amikor a tűzoltók elindulnak a kárhelyszínre és kiérkezés után megkezdik az emberi élet mentését. 

Az interaktív előadás alkalmával a gyerekek közül többen is elmondták, hogy már voltak olyan szituációban, amikor tárcsázták, vagy szüleik, rokonaik tárcsázták a 112-őt. Bővíthették ismereteiket azzal kapcsolatban is, hogy miért nem érdemes szándékosan megtéveszteni a tűzoltókat, és átfogó képet kaptak arról, hogy miért is fontos bátornak -  sőt, olyan hősnek lenni, mint a tűzoltók - akkor, amikor bajt észlelnek. 

Az átadott tudást az órák végén egy totó kitöltésével erősítették meg a diákok, akiknek aktivitását nagyon köszönjük, és biztosak vagyunk abban, hogy éles helyzetben felelősen fognak cselekedni! 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap